BBC vydává novou bezplatnou mobilní aplikaci, nazvanou BBC Sounds, která spojuje rozsáhlou knihovnu živého vysílání, rozhlasového vysílání, hudbu a podcasty v rámci jednoho rozhraní audio přehrávače.



Dan Taylor-Watt, vedoucí BBC iPlayer, uvádí: „Aplikace je navržena tak, aby se učila tomu, co máte rádi. Poskytne vám přístup k nejnovějším epizodám vašich oblíbených podcastů a rozhlasových pořadů a představí vám novou hudbu, kterou byste jinak neslyšeli z 80 000 (ano, opravdu tolik) hodin.“ Tento obsah je dodáván v sekci Doporučené pro vás, která zobrazuje 10 zobrazení na požádání najednou a automaticky se aktualizuje na základě toho, co aktuálně posloucháte. K dispozici jsou také vybírané sbírky podcastů, aby odpovídaly náladě posluchače.

Podkategorie a kategorie podcastů pokrývají celou škálu dostupného obsahu, jako je hip hop, klasika, kriminalita, věda a technologie, zatímco část „Pokračovat v poslechu“ upozorňuje na podcasty a rozhlasové pořady, které jste poslechli jen částečně. Uživatelé mohou do části „Můj seznam“ přidat libovolnou jednotlivou epizodu nebo klip a poslouchat ji později. BBC uvádí, že existuje řada dodatečných funkcí, které jsou v plánu v letošním roce, včetně stahování, které umožní poslouchání offline, takže očekávejte aktualizace v následujících měsících.

Zdroj: macrumors.com