S vydáním iOS 11 se stal Dock na iPadu mnohem chytřejší. Nejen, že slouží jako místo pro vaše oblíbené aplikace, ale může také navrhnout jiné aplikace založené na těch, které používáte.



Bohužel uživatelé iPhone nemají stejné možnosti, ale nový bezplatný tweak nazvaný  FloatingDock vytvořený vývojářem Kiran Patil to může změnit. Když nainstalujete aplikaci FloatingDock na svůj iPhone, dostanete víc než jen vzhled a dojem iPadu, díky této aplikaci je Dock užitečnější jako nástroj pro spouštění aplikací. Může sledovat nejčastěji používané aplikace a doporučovat je. Alternativně může doporučovat nedávno použité aplikace stejně jako na iPadu. FloatingDock přidává podokno předvolby do aplikace Nastavení, kde můžete nakonfigurovat vylepšení podle vašich představ:

Zde můžete například nakonfigurovat vlastní barvu Docku, nastavit průhlednost Docku, přizpůsobit maximální počet aplikací, které zde mohou být najednou a mnoho dalšího. Nejenže FloatingDock pomáhá zpříjemnit uživatelské prostředí iPhonu, ale přináší vám další možnosti přizpůsobení, které nenajdete na iPadu. Aplikaci si můžete zdarma stáhnout z Cydia. Vylepšení lze nainstalovat na zařízeních obsahující jailbroken iOS 11.

Zdroj: idownloadblog.com