Společnost Facebook nyní umožňuje více než 14 milionům uživatelů zjistit, zda byly jejich příspěvky náhodně změněny ze soukromých na veřejné kvůli chybě, která se objevila minulý měsíc.



Příspěvky od až 14 milionů uživatelů Facebooku, jejichž obsah byl nastaven na soukromé sdílení, byl změněn tak, aby byl viděn veřejně. Softwarová chyba zřejmě trvala minulý měsíc 10 dní a společnost neposkytla uživatelům žádné varování. Jak připomíná Recode, soukromé/veřejné nastavení na Facebooku je stejné jak pro staré příspěvky, tak i pro nové, takže uživatelé, kteří mají příspěvky stále nastavené jako soukromé, by o této problematice neměli představu, nebo dokonce ani nemuseli zkontrolovat stav.

Společnost Facebook nezveřejnila specifické údaje o množství uživatelů a dalších příspěvcích, než je 14 milionů. Hlavní důstojník společnosti pro ochranu osobních údajů sdílí pouze velmi stručné prohlášení: „Chtěli bychom se omluvit za tuto chybu.“ Můžete zjistit, zda vaše příspěvky byly ovlivněny pomocí varovného hlášení ve vašem informačním kanále Facebook, jak je vidět níže:

Zdroj: 9to5mac.com