Intel aktivně pracuje na modemech nové generace – XMM 7560, které mají být určeny iPhonům 2018. Jde o první modem vyráběný ve vlastní síti Intel, navíc s podporou CDMA a GSM. Problém je, že Intel čelí problémům ohledně kvality v oblasti ramp, a tak bude muset Apple vyplnit mezery modemy od Qualcomm.



Poprvé v dubu jsme mohli slyšet o plánu Apple, že chce veškeré objednávky od Intel, ale jeho modemové čipy nebyly dostatečně kvalitní v případě iPhone 7. Někteří zákazníci si všimli rozdílu v celulárním výkonu. Výkony přístrojů byly mírně horší než s porovnáním modelů s Qualcomm. A nešlo jen o výkon, ale také o rychlejší vybíjení baterie.

Apple se snaží, aby byly všechny modely stejně výkonné, a to Intel nemohl splnit. Potíž je, že vztah Applu s Qualcomm není ideální. Snaha Applu o to, aby bylo každé zařízení stejné, vedlo k  omezení maximální propustnosti modemů Qualcomm, a společnost je do dnešních dnů nespokojena. Apple v současné době žaluje společnost Qualcomm kvůli nadměrným sazbám licenčních poplatků na patenty „standard esential“. Apple tedy zadržuje měsíční licenční poplatky společnosti Qualcomm, zatímco probíhá soudní řízení.

I přes tyto ostré spory ale Apple bude čerpat modemy Qualcomm.

Zdroj: 9to5mac.com