Společnost Danalock dnes oznámila, že inteligentní zámek Danalock V3 je nyní dostupný pro zakoupení na internetových stránkách Apple a Apple Store ve více než 20 dalších zemích v Evropě po omezené dostupnosti v dubnu.



Danalock V3 je první a jediný doplněk pro inteligentní domácnost kompatibilní s platformou HomeKit společnosti Apple a aplikací Domácnost v Evropě. Podobně jako u Smart Lock je namontován na vnitřní straně dveří a umožňuje uživatelům používat tlačítko pro zamykání a odemknutí dveří zvenčí. Podpora HomeKit znamená, že uživatelé mohou ovládat zámek pomocí hlasových příkazů Siri nebo aplikace Domácnost pomocí iPhone, iPad nebo Apple Watch bez nutnosti fyzického klíče. Prostřednictvím aplikace Domácnost je také možné dát členům rodiny přístup bez nutnosti použití klíče.

Pro větší pohodlí mohou uživatelé připojit zařízení Danalock k jinému příslušenství HomeKit, jako jsou kamery, světla, termostaty a bezpečnostní systémy. Internetový obchod Apple uvádí, že Danalock V3 je snadno instalovatelný. Je napájen bateriemi a používá pokročilé šifrování AES-256. Danalock V3 s HomeKit je k dispozici ve vybraných Apple Store v Rakousku, Belgii, Francii, Německu, Itálii, Nizozemsku, Španělsku, Švédsku, Spojených arabských emirátech a Velké Británii. Je k dispozici také v internetovém obchodě Apple ve více než 20 zemích Evropy a na internetových stránkách společnosti Danalock. Ceny se pohybují ve výši 249,95 EUR ve většině evropských zemí.

Zdroj: macrumors.com