S přibývajícím počtem uživatelů, kteří nainstalují první beta verzi iOS 12 se rychle objevují nové objevy, přičemž nejnovější informace se zaměřují na jednoduché, ale velmi užitečné nové gesto pro vlastníky iPhone X.



V současné době, když držíte iPhone X a Face ID selže, budete muset buď dát telefon dolů a nahoru, nebo stisknout tlačítko na straně a dát iPhone do režimu spánku a probudit prostřednictvím jiného tlačítka nebo poklepáním na displej. Můžete také klepnout na tlačítko „Zrušit“ po selhání a pak přejet prstem nahoru a začít znovu. Všechny tyto metody znovu aktivují skenování obličeje. Jak ale zjistil Shakil-ali na Redditu, Apple poskytl poněkud jednodušší způsob v iOS 12 beta.

Nnyní, když biometrická bezpečnostní funkce selže můžete přejet prstem ze spodní části iPhone X a Face ID se znovu aktivuje, aniž byste museli nejprve klepnout nebo stisknout jiné tlačítko. Společnost Apple oznámila, že se v iOS 12 zaměří hlavně na soukromí uživatelů a čas strávený v aplikacích, takže až se aktualizace na podzim objeví, majitelé iPhonu a iPadu budou moci sledovat vše, co dělají na svých zařízeních v Nastavení.

Zdroj: macrumors.com