Podle průzkumu webu MacRumors spoustě zákazníkům Apple chybí interakce mezi Spotify a Siri, asistentkou, která je sice kritizována za nedostatky, ale Apple jí nezanedbává a ustavičně pracuje na jejím zdokonalení, což platí i pro aktualizaci iOS 12. Ta totiž tuto interakci nejspíše bude mít.



Siri sice může otevřít oblíbené Spotify, ale nemůže přehrávat skladby nebo videa ze zdrojů třetích stran. Apple zatím tuto funkčnost nepodporuje, ale jedna z funkcí – Siri Shortcuts by mohla. Vše ale záleží na tom, jak se k tomu postaví Spotify.

Funkce Siri Shortcuts obsahuje funkci „Play Media“, která dovoluje čerpat hudbu a videa z aplikací třetích stran, no a teoreticky by šla použít k přesměrování Siri na iPhone nebo HomePod na určený playlist či umělce na Spotify.

Předpokládá se omezenější funkčnost než Siri u Apple Music. Příkazy Siri představené na WWDC byly omezeny na sekvenční akce napříč aplikacemi. „Play Media“ bude tedy spoléhat na příkazy Siri mapující předem nastavené klávesové zkratky pro playlisty, umělce atd.

Zdroj: macrumors.com