Apple přidává nové rozhraní „Movement Disorder API“ do open-source platformy ResearchKit, které umožní průběžně monitorovat příznaky Parkinsonovy choroby. Nové rozhraní API poskytne vývojářům aplikací, které využívají ResearchKit, možnost nabízet pasivní celodenní sledování prostřednictvím Apple Watch.



API bude monitorovat dva velmi časté příznaky Parkinsonovy choroby včetně třesu, chvění a Dyskinesii, což je vedlejší účinek léčby Parkinsonovy choroby, který způsobuje u pacientů neklidné pohyby. V současné době by lékař požádal pacienta, aby na klinice podstoupil fyzikální diagnostické testy, aby vyhodnotil závažnost těchto příznaků. Pacienti jsou také povzbuzováni k vedení deníků, pokud nejsou na klinice, aby poskytli svému lékaři širší pohled na příznaky v průběhu času.

Cílem je, aby tento proces byl automatický a nepřetržitý s rozhraním API pro uživatele Apple Watch. Aplikace by pak mohly zobrazit údaje pro pacienty a lékaře v grafu, aby viděly nejen denní příznaky, ale i hodinové a minutové výkyvy příznaků. Společnost Apple oznámila v březnu roku 2015 platformu ResearchKit a od té doby podrobně popisuje, jak ji vědci účinně využívají pro studie o spánku, autismu, epilepsie, Parkinsonovy choroby a mnoho dalšího.

Zdroj: 9to5mac.com