Ačkoli to bylo neočekávané Apple oznámil, že iOS 12 beta umožní dvěma různým lidem, aby zaregistrovali svůj obličej do Face ID na iPhone X, přičemž se zabýval jedním z největších nedostatků nové technologie biometrické autentizace.



Identifikace obličeje je velmi oblíbená od té doby, co byla uvedena na trh v iPhone X. Tato technologie je rychlá, bezproblémová a především bezpečná – což je významné zlepšení oproti systémům Touch ID založeným na otiscích prstů používaných na iPhone 8, iPad a MacBook Pro. Jednou z jejích slabostí je však to, že uživatelé mohou nastavit pouze jednu tvář (vlastní) jako registrovaného uživatele telefonu. Touch ID, na druhé straně, umožňuje uživatelům uložit až pět otisků prstů.

S iOS 12 společnost Apple přidala volbu v nastavení Face ID označenou jako „Nastavit alternativní vzhled“. Stejně jako podpora pro více otisků prstů v Touch ID, podpora pro dva obličeje na iPhone X je dokonalým řešením pro přidání druhého registrovaného uživatele. Je třeba poznamenat, že tato funkce je technicky opravou pro vlastníky iPhone X, kteří se setkávají s potížemi s Face ID, nikoliv oficiální podporou pro více uživatelů.

Například alternativní vzhled může být použit pro kompenzování extrémně silných kontaktních čoček, které deformují laserový bodový vzor, což způsobuje selhání autentizačního procesu. To znamená, že jsme dokázali vytvořit Face ID se dvěma uživateli, ženou a mužem, kteří nevypadají podobně. Proces byl dokončen bez problémů a oba uživatelé mají nyní možnost odemknout stejný iPhone X pomocí Face ID. Pokud ukončíte resetování Face ID, stojí za to poznamenat, že obě tváře budou muset být znovu zaregistrovány, aby fungovaly správně.

https://youtu.be/ERYi92c8VYg

Zdroj: appleinsider.com