Nově představená aktualizace iOS 12 nabízí několik vylepšení, které uživatelům usnadní vytváření bezpečných a jedinečných hesel pro iPhony, iPady a Macy. Apple zavedl nové nástroje pro vytváření a ukládání, aby zjednodušil práci s hesly na iOS.



Při tvorbě  a ukládání hesel v iOS 12 nebude systém vyžadovat vědět, kde máte vytvořený účet. Funkce budou pracovat jak v aplikacích třetích stran, tak v Safari. Vývojáři nebudou muset měnit svoje aplikace, aby podporovali tyto funkce.

Už nebudete muset otevřít aplikaci a setkat se s tím, že je potřeba vytvořit heslo na místě (to často vede ke slabým heslům) nebo ukončit aplikaci, aby se vygenerovalo bezpečné heslo. Apple tyto nástroje nabídne přímo v aplikacích.

Všechna hesla budou uložena v iCloud Keychain bez ohledu na to, kde byla vytvořena, k tomu budou synchronizována ve všech vámi vlastněných zařízeních. Požádat o hesla budete moci také Siri. Stačí říci „Siri, ukaž mi moje heslo“ a poté, co je prokázána vaše totožnost otisky prstů vám předloží hesla z  iCloud Keychain. Když budete mít heslo slabé, Apple vás upozorní.

Funkce bude fungovat na iOS, Mac a Apple TV.

Zdroj: macrumors.com