Vývojáři třetích stran nabídli spoustu aplikací pro měření prostorů a objektů v reálném světě pomocí iPhone, když byl představen ARKit a iOS 11 v loňském roce. V letošním roce přináší společnost Apple tyto funkce do první své aplikace v iOS 12 nazvanou Measure.



Zatímco výkon a spolehlivost u některých aplikací měření nemusí být nejlepší, společnost Apple nepochybně hodlá nabídnout spolehlivou aplikaci.Ve dvou ze tří testů, které měřily stejný prostor, byly výsledky přesné, zatímco třetí měření bylo nepřesné jenom o pár centimetrů. iOS 12 je v současné době k dispozici pouze vývojářům, avšak beta verze bude pravděpodobně brzy zveřejněna.

Jak používat aplikaci ARKit Measure na iPhone v systému iOS 12

  • Otevřete aplikaci Measure.
  • Postupujte podle pokynů na obrazovce a přesuňte telefon tak, abyste mohli začít.
  • Jakmile uvidíte bílý kruh s bílým bodem uvnitř, přesuňte ho tam, kde chcete začít měřit, a klepněte na znaménko +.
  • Nyní přemístěte svůj iPhone ve směru, kde chcete ukončit měření.
  • Chcete-li dokončit měření řádku, klepněte znovu na znaménko +.

Všimnete si, že když najdete počáteční bod, z něhož budete měřit, aplikace navrhne místo, které označí větší bílou tečkou a haptickou zpětnou vazbou.

Zatímco to nemusí být nejrychlejší způsob měření, je to opravdu užitečné tehdy, když nemůžete změřit klasicky, nebo pro těžko přístupné oblasti.

Poté, co dokončíte měření, můžete klepnout na tlačítko v pravém dolním rohu. Výsledky můžete smazat klepnutím na Vymazat v pravém horním rohu aplikace.

Zdroj: 9to5mac.com