Korea Herald uvádí, že tzv. iPhone X Plus, jehož oznámení očkáváme v září a Samsung Galaxy S10, který bude pravděpodobně vydán na začátku roku 2019, budou mít zadní fotoaparát s třemi objektivy.



Předpověď o modelu Galaxy S10 pochází od Kim Dong-won, analytika investiční firmy KB Securities se sídlem v Jižní Koreji. Samsung, který má nižší než očekávanou poptávku po nejnovější řadě Galaxy S9, uvažuje o tom, že vybaví svůj další telefon fotoaparátem s třemi objektivy a 3D snímačem. Předpověď o zařízení iPhone X Plus je jen stručně zmíněna ve zprávě zaměřené na Samsung. Podle zprávy bude vybaven jeden z příštích telefonů společnosti Apple, údajně pojmenovaný jako iPhone X Plus, třemi objektivy fotoaparátu na zadní straně.

Zatímco toto je již počtvrté, kdy jsme slyšeli o nadcházejícím iPhonu se třemi objektivy, všechny předchozí zprávy naznačily, že bude nejdříve v roce 2019, takže je velmi nepravděpodobné, že by se mohlo jednat o letošní rok. Začátkem tohoto roku například bývalý analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo prohlásil, že iPhone o rozměrech 6,5 palce bude mít zadní kameru se dvěma objektivy. Korea Herald by mohl mít pravdu o tom, co by mohlo být, ale už ne v tom, kdy.

Apple často zdokonaluje technologii, než aby spěchal. Třetí objektiv by pravděpodobně poprvé umožnil 3x optický zoom na iPhone, díky kterému budou moci uživatelé zvětšit obraz v hledáčku až třikrát bez snížení kvality. Modely iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus a iPhone X jsou vybaveny optickým zoomem pro porovnání. Systém tří čoček by mohl také umožnit vyspělé 3D snímání pro rozšířenou realitu, oblast, o kterou projevil zájem generální ředitel společnosti Apple Tim Cook.

Zdroj: macrumors.com