Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit nastavení kódu na Apple Watch. Bez kódu nebudete moci používat službu Apple Pay k bezkontaktním transakcím pomocí zařízení, ani je nebudete moci používat k automatickému odemčení počítače Mac.



Ale kromě toho, by někdo, kdo by vám je odcizil mohl získat přístup k vašim údajům o zdravotním stavu a dalším aplikacím. Použití hesla na Apple Watch nefunguje jako heslo na iPhonu nebo iPadu, protože jej nemusíte zadávat pokaždé, když je používáte. Budete k tomu vyzváni pouze tehdy, pokud sundáte Apple Watch z vašeho zápěstí nebo pokud budou restartovány.

Jak nastavit kód na Apple Watch

  • Spusťte aplikaci Nastavení v Apple Watch.
  • Přejděte seznamem dolů a klepněte na položku Heslo.
  • Klepněte na tlačítko Zapnout přístupový kód.
  • Zadejte čtyřmístný přístupový kód, který chcete použít k uzamčení a odemknutí Apple Watch.

Do Apple Watch můžete přidat také přístupový kód prostřednictvím aplikace Watch na vašem iPhone. Příslušné nastavení můžete najít na kartě Moje hodinky pod možností Kód -> Zapnout přístupový kód.

Pro přidanou úroveň zabezpečení zvážte použití šestimístného kódu na vašem zařízení Apple Watch. Šestimístné přístupové kódy nabízejí 1 milion možných kombinací namísto 10 000, což způsobuje, že přístupový kód je těžší uhádnout. Chcete-li povolit šestimístný kód v rámci aplikace Watch, klepněte na Moje hodinky -> Kód a přepněte na položku Jednoduchý kód. Poté budete vyzváni k zadání nového šestimístného kódu pro Apple Watch.

Co dělat, když zapomenete svůj kód
Pokud zapomenete svůj přístupový kód k Apple Watch, budete muset vymazat zařízení a obnovit ze zálohy. Tuto akci můžete provést spuštěním aplikace Watch na spárovaném iPhone: poklepejte na kartu Moje hodinky, pokud ještě není vybrána, klepněte na položku Obecné -> Obnovit a potom na položku Vymazat obsah.

Případně můžete zahájit proces mazání a obnovení Apple Watch připojením zařízení k nabíječce a podle těchto kroků.

  • Stiskněte a podržte boční tlačítko, dokud se nezobrazí obrazovka Vypnutí.
  • Stiskněte posuvník vypnutí a pak pusťte.
  • Klepněte na možnost Vymazat veškerý obsah a nastavení.
    Po skončení procesu budete vyzváni k opětovnému nastavení Apple Watch. Pokud tak učiníte, nezapomeňte obnovit data ze zálohy.
Zdroj: macrumors.com