Apple sdílel, že tento měsíc vydá veřejnou beta verzi iOS 12 (společně s macOS Mojave a tvOS 12). Uvažujete o používání nejnovějšího softwaru na vašem iPhonu nebo iPadu? Podívejte se, jak se připravit na připojení k veřejnému testování iOS 12.



Nevíme přesně, kdy Apple vydá veřejnou beta verzi systému iOS 12, ale na základě předchozích let by to mohlo být počátkem příštího týdne. Zatímco to může být skvělé, existují určité věci, které byste měli zvážit před instalací beta softwaru na váš iPhone (nebo jiné zařízení).

Jak se připravit na veřejnou beta verzi iOS 12

Před instalací veřejné beta verze iOS 12 je snadné se zaměřit na všechny skvělé funkce a změny, které software přinese. Nicméně je také důležité myslet na nevýhody a zvážit kompromisy. Jelikož je to software určený k testování, bude samozřejmě obsahovat chyby, což znamená, že aplikace a funkce nebudou vždy spolehlivé. První a druhá vývojářská beta verze byla ale relativně stabilní.

Zde je několik chyb, které jsme zatím zaznamenali:

  • GPS ukazuje nepřesné umístění
  • Funkce CarPlay spadla při prohlížení boční kamery
  • Aplikace Připomínky padá
  • Baterie rychleji slábne.

Pokud můžete, nainstalujte veřejnou beta verzi na sekundární iPhone (nebo iPad). V opačném případě počítejte s určitými riziky, pokud se chystáte iOS nainstalovat na primární zařízení.

Zálohování

Pokud se rozhodnete nainstalovat veřejnou beta verzi, zálohování iPhonu je obzvláště důležité. Ujistěte se, že před instalací systému iOS 12 provedete zálohu iTunes přes počítač Mac nebo PC. To vám umožní obnovit data v případě, že budete chtít přejít zpět na systém iOS 11.

Jak zálohovat iPhone a iPad
Mějte na paměti, že i když je to jedním z nejlepších řešení pro ochranu vašich dat i přesto vám mohou některá data chybět v závislosti na tom, jak dlouhá doba je mezi vaším posledním zálohováním před beta verzí a po návratu ze systému iOS 12 zpět na iOS 11. Nejlepším nápadem je stáhnout a uložit všechny důležité informace ručně, a to jak před instalací beta, tak před downgradem z iOS 12 (pokud tak učiníte).

Pokud chcete vyzkoušet ostatní veřejné beta verze, Apple vydá tvOS 12, macOS 10.14 Mojave společně s iOS 12. Stejně jako v loňském roce watchOS 5 beta bude dostupný pouze pro vývojáře.

Zdroj: 9to5mac.com