Někdy může být počet oznámení z různých stránek, kterým udělíte povolení příliš velký. Pokud se tak stane, budete chtít možná některé stránky zrušit. V dnešním článku si ukážeme, jak na to.



Jak zrušit oznámení z různých stránek v Safari

Otevřete Safari, pak v hlavní nabídce vyberte možnost Safari a poté položku Předvolby. V tomto okně klikněte na kartu Webové stránky v horní části a potom vyberte položku Oznámení v bočním sloupci.

Zobrazí se seznam webových stránek, které vás požádaly o povolení upozornění. Na pravé straně každé stránky je rozbalovací rámeček s možnostmi buď Povolit nebo Odmítnout.

K dispozici je také možnost zcela odstranit webové stránky ze seznamu. To lze provést kliknutím na název webu, tím ho zvýrazníte a potom kliknutím na tlačítko Odebrat v dolní části okna.

Na spodním okraji okna je zaškrtnuto políčko „Povolit webovým stránkám žádat o oprávnění k zasílání push oznámení“, které můžete zaškrtnout nebo ne podle vašich preferencí.

Správa oznámení webových stránkách

Chcete-li změnit způsob zpracování webových oznámení, můžete to provést kliknutím na logo Apple na panelu nabídek, potom Předvolby systému, Upozornění v pravém horním rohu okna a následným výběrem položky Safari v levém sloupci. Toto okno vám dává možnost měnit, jak jsou vyřizovány oznámení Safari.

V horní části je určen styl, jak se oznámení zobrazí na obrazovce, s možnostmi pro automatické vymazání bannerů, varování, které zůstanou, dokud nebudou odmítnuty, nebo možnost neoznamovat vůbec. Pomocí níže uvedených políček lze řídit, zda se tato oznámení objeví na uzamčené obrazovce, zda přehrají zvuk, a zda upozornění zobrazuje ikonu, pomocí níž lze snadno zjistit, odkud pochází.

Zdroj: appleinsider.com