Na platformě WhatsApp je každý den odesláno přibližně 60 miliard zpráv. Jedním z důvodů obrovské popularity služby je to, že uživatelům umožňuje posílat a přijímat tolik zpráv bohatých na média, kolik chtějí.



To je sice skvělé, ale jedna z nevýhod posílání více obrázků a videoklipů v aplikaci WhatsApp je, že jsou automaticky uloženy do fotek v iPhone. A tak můžete začít mít problém s úložným prostorem. Naštěstí můžete toto výchozí chování snadno změnit podle níže uvedených kroků.

Jak zrušit ukládání médií z WhatsApp do fotek

  • Spusťte aplikaci WhatsApp na svém iPhone.
  • Klepněte na ikonu Nastavení (malé ozubené kolo) v pravém dolním rohu obrazovky.
  • Klepněte na Nastavení chatu.

  • Přepněte možnost Uložit příchozí média tak, aby se již nezobrazovala jako zelená.

Jakmile vypnete výše uvedené nastavení v aplikaci WhatsApp, můžete se i nadále rozhodnout, zda chcete uložit jednotlivé mediální soubory, které obdržíte v podprocesu chatu. Pokud váš iPhone podporuje technologii 3D Touch, jednoduše stiskněte příslušnou fotografii nebo videoklip a přejetím prstem nahoru zobrazíte možnost Uložit. Případně můžete přistupovat k možnosti Uložit klepnutím na fotografii a výběrem ikony Sdílet v levém dolním rohu obrazovky.

Jak omezit stažení médií z WhatsApp na Wi-Fi

Pokud přijímané obrázky nebo videa přes WhatsApp snižují mobilní data, když jste venku, můžete jim zabránit ve stahování do iPhone, dokud se bezpečně nevrátíte do dosahu připojení Wi-Fi.

Chcete-li tak učinit, vraťte se na kartu Nastavení v aplikaci WhatsApp a vyberte možnost Data a úložiště. Možnosti v části Automatické stahování médií umožňují stanovit, které typy médií lze stáhnout a za jakých okolností.

Zdroj: macrumors.com