Můžete na svém iPhone vypnout oznámení, což je určitě užitečné tehdy, když nechcete být rušeni, ale nemůžete vypnout e-mailové upozornění, když potřebujete vědět, kdy dostáváte důležité zprávy, Google si myslí, že může mít řešení.



Nová verze aplikace Gmail nyní používá AI, aby zjistila, které e-maily jsou pro vás nejdůležitější, a umožní vám vypnout oznámení pro ty ostatní. „Oznámení jsou užitečná pouze tehdy, když máte čas na jejich čtení – a pokud vás nějaká aplikace upozorňuje stokrát za den, je pravděpodobné, že ne. Proto přinášíme funkci, která vás upozorní pouze v případě, že do doručené pošty Gmailu přišly důležité e-maily, takže víte, kdy je skutečně zapotřebí vaší pozornosti.“

Tato upozornění využívají schopnosti strojového učení a umělé inteligence k identifikaci zpráv, které možná budete chtít přečíst. Zajímavé je, že Google spustil tuto funkci v aplikaci pro iOS dřív než pro Android. Pokud jste tuto aktualizaci dosud neobdrželi, společnost tvrdí, že byste ji měli mít v příštích 1-2 dnech. Chcete-li tuto funkci zapnout, přejděte do nabídky Nastavení v aplikaci, zvolte Oznámení a vyberte možnost Pouze s vysokou prioritou.

Zdroj: 9to5mac.com