Nový Standard pro digitální klíče vám umožní používat iPhone (a případně Apple Watch) k odemknutí vašeho vozu. Standard je podporován společností Apple, Samsung, LG a Qualcomm, stejně jako řadou výrobců automobilů.



Společnost Car Connectivity Consortium (CCC), organizace zaměřená na umožnění bezproblémového připojení mobilních zařízení k vozidlům, dnes oznámila zveřejnění Digital Key Release 1.0. Dostupné všem členským společnostem CCC, toto první standardizované řešení umožňuje řidičům stáhnout digitální klíč na své inteligentní zařízení a použít jej pro každé vozidlo. Do CCC patří společnosti Apple, Audi, BMW, General Motors, HYUNDAI, LG Electronics, Panasonic, Samsung a Volkswagen.

Jejich členové jsou ALPS ELECTRIC, Continental Automotive GmbH, DENSO, Gemalto, NXP a Qualcomm Incorporated. Verze 1.0 vyžaduje, aby prodejce přenesl digitální klíč do telefonu. Konsorcium již pracuje na verzi 2.0, což znamená, že majitelé to dokážou sami. Audi uvádí, že už nabízí služby digitálních klíčů pro mnoho svých modelů, VW říká, že to učiní „brzy“, zatímco BMW se zdá být zaměřen právě na verzi 2.

Zdroj: 9to5mac.com