Společnost IHS Markit v březnu a dubnu provedla výzkum s 937 uživateli HomePodů. Výzkum zahrnoval otázky na uživatele napříč USA, Anglií, Brazílií, Německem a Japonskem a kladl otázky, jakým způsobem používají svoje chytré Apple Reproduktory.



Zjištění výzkumu je překvapivé. Jen 6% uživatelů své reproduktory používá na řízení domácích inteligentních zařízeních, mezi které patří světla, spínače a termostaty. Do výzkumu byli zahrnuti řídící asistenci HomePod / Siri, Google Home / Asistent Google, Microsoft Cortana, Bixby a Amazon Echo / Alexa.

Nejpopulárnější využívání inteligentních reproduktorů je v otázkách na počasí a zprávy. Následuje pořadí: základní otázky, ovládací prvky / objevování hudby, posílání zpráv a telefonování, ovládání / zjišťování videí, uskutečnění nákupu, ovládání inteligentních domácích zařízení. 

Analytik z IHS, Blake Kozak, se i přesto domnívá, že se tohle změní. Jde o pojišťovny, které mají zákazníky učit o možnostech využívání chytrých reproduktorů, což by mohlo všem pomoci v jejich domovech. Jak mile tohle nastane, lidé se těchto funkcí přestanou obávat a začnou jim více důvěřovat.

Zdroj: macrumors.com