Microsoft testuje vestavěnou integraci doplňku Adblock Plus ve svém mobilním prohlížeči Edge, který je k dispozici pro iOS a Android zařízení. Microsoft tím může nalákat více uživatelů pro využívání jejich prohlížeče, protože není potřeba kromě prohlížeče Edge nic dalšího instalovat.



Google vytvořil blokování reklam v Chromu pro zařízení Android, je však poněkud omezený na zařízení se systémem iOS. Jak uvádí The Verge, Adblock Plus je agresivnější možnost blokování reklam. 

Uživatelé iOS internetového prohlížeče Safari mohou samozřejmě nainstalovat jednu z několika aplikací reklamních blokací, které jsou k dispozici v App Store pro iOS, avšak v Safari neexistují funkce nativní blokování reklam.

Adblock Plus je dostupný v beta verzi na zařízeních Android i iOS v současné době, přičemž společnost Microsoft plánuje v blízké budoucnosti tuto funkci rozšířit na všechny Edge uživatele na iOS a Android.

Společnost Microsoft udělala svůj prohlížeč Edge pro celou řadu zařízení, včetně iPhonu, iPadu a zařízení s Androidem, kromě počítačů se systémem Windows. Prohlížeč Edge obsahuje synchronizaci oblíbených položek, hesel a seznamů čteček spolu s volbou „Pokračovat v počítači„, která umožňuje převést to, co čtete z mobilního prohlížeče Edge na pracovní plochu.

Zdroj: macrumors.com