Yahoo dnes oznámila, že její služba Yahoo Messenger bude po 17. červenci 2018 ukončena. Toto ukončení platí jak pro aplikace iOS a Android tak i pro webové rozhraní.



Do té doby bude služba fungovat normálně a po tomto datu již uživatelé nebudou moci přistupovat ke svým konverzacím a služba Messenger jako celek bude vypnuta. Společnost slíbila, že ukončení Yahoo Messenger nebude mít vliv na Yahoo ID, takže bude i nadále pracovat ve službách, jako je Yahoo Mail a Yahoo Fantasy. „Víme, že máme mnoho věrných fanoušků, kteří od založení používali službu Yahoo Messenger jako jednu z prvních aplikací svého druhu. Vzhledem k tomu, že komunikační prostředí se nadále mění, zaměřujeme se na budování a zavádění nových, vzrušujících komunikačních služeb, které budou zákazníkům lépe vyhovovat.“

V současné době žádná náhrada za tuto službu není, nicméně společnost doporučila uživatelům aplikaci Hang-only Messaging Group Yahoo Squirrel. Yahoo představil svoji aplikaci v dubnu 2009 v iOS App Store. V uplynulých letech se aplikace pro zasílání zpráv, jako je iMessage, Facebook Messenger a další staly populární a způsobily, že uživatelé opouštějí platformu Yahoo pro ty, které jsou populárnější mezi přáteli. Dnes je Yahoo Messenger #167 v seznamu nejpopulárnějších aplikací pro sociální sítě. Yahoo Messenger byl na trhu přibližně 20 let.

Zdroj: macrumors.com