Nová hra Warner Bros Westworld pro mobilní zařízení kopíruje hru Fallout Shelter, podle soudní žaloby, kterou podal Bethesda tento týden v okresním soudu v Marylandu v USA. Ve hře Fallout Shelter, která byla poprvé vydána v roce 2015, provozujete podzemní bunkr ve vesmíru.



Řídíte zde obyvatele bunkrů, aby stavěli a provozovali nová zařízení, chodili na expedice a další s konečným cílem vybudovat bunkr. Westworld, založená na populární show na HBO a vydaná tento týden, používá podobný koncept s podzemním zařízením Delos, kde se musejí hráči starat o zakázníky v parku. Konečným cílem je vybudovat podzemní zařízení Westworld spolu s nadzemním parkem.

V soudním sporu obvinil Bethesda společnost Warner Bros a herní vývojáře za porušení smlouvy, porušení autorských práv, nekalé soutěže a zneužití obchodního tajemství. Behavior Interactive pracoval na Fallout Shelter i Westworld. Hra Westworld prý využívá stejný herní design, animace a funkce jako Fallout Shelter, kromě krádeže autorským právem chráněného počítačového kódu. Jako důkaz Bethesda tvrdí, že Westworld má stejnou chybu, která byla také nalezena na začátku vývoje hry Fallout Shelter.

Společnost Bethesda požádala soud o soudní řízení a žádá náhradu škody spolu s poplatky, odškodněním a náklady za advokáta. Společnost také požaduje, aby byla každá verze mobilní hry Westworld odstraněna z distribuce.

Zdroj: macrumors.com