Patentová válka firem Apple a Qualcommem nebere konce, a nejspíš ani brát nebude. Apple nyní nasadil novou taktiku, protože Qualcommem se ohání svými skvělými patenty, a na ně se jablečná společnost podívala.



Výsledek je takový, že jsou dle Applu patenty Qualcommem k ničemu, protože vlastně nejde o nic nového vhodného k patentování. Apple to řeší u Úřadu na patenty a ochranné známky.

Podle Applu jde o patenty automatického zaostřování fotoaparátu, patent na zařízení fungující jako telefon i digitální asistent a dotykové displeje a paměť obvodů. Podle Applu nejde o nic nového, než o obšlehnuté a ne příliš významné „novinky“, a neměly by patenty platit.

To ale není všechno. Apple se rozhodl firmu na patenty dostat do kolem, a popřel dokonce 398 dalších patentů, které podle něj neměly být vůbec uznány. Mezi těmito patenty jsou i ty, za které Qualcomm žaluje Apple.

Zdá se, že Obě společnosti se nebudou mít rády ještě opravdu dlouho. Jaký to bude mít dopad na produkty Apple nemá cenu prozatím odhadovat.

Zdroj: 9to5mac.com