Od září 2014, kdy Tim Cook představil na Apple Keynote Eventu nultou generaci Apple Watch se razantně rozšířila nabídka pásků. Řemínky pro Apple Watch můžeme dnes koupit jak na Apple.cz v Apple Online Storu, tak u Apple Premium Reseller prodejců, jako je například iSTYLE nebo dokonce neoriginální na eBayWish.



4 roky je dlouhá doba na to, abychom v redakci vyzkoušeli spoustu originálních i neoriginálních pásků pro Apple Watch. Musíme si předtím hlavně uvědomit, že každý pásek je určen na něco jiného a to kombinujeme nejen s oblečením, ale hlavně i s předpokládaným využitím aktivity.

Proto je naprostá hloupost vzít si na sport, běhání nebo do posilovny pásek, kde je materiál kůže nebo ocel. Na tyto aktivity je vhodný sportovní řemínek od Nike z fluoroelastomeru, který díky vylisovaným otvorům dobře odvětrává případný pot.

  • Sportovní řemínek Nike z vysoce funkčního fluoroelastomeru s vylisovanými otvory pro větší vzdušnost je odolný, pevný a krásně hladký. Elegantně se ti ovine kolem zápěstí a příjemně sedí. A inovativní kolíčkové zapínání je dokonale pohodlné. Stejně jako všechny řemínky k Apple Watch, i tenhle se dá připojit k libovolnému pouzdru stejné velikosti.

To stejné platí i o provlékacím nylonovém pásku na suchý zip od Nike. Popravdě nylonový řemínek na suchý zip nás v redakci mile překvapile nejen příjemnou uživatelskou obsluhou při zapínání a přesném nastavení potřebné velikosti, ale hlavně materiálem. Povrch totiž tvoří nylonová očka a na pokožku měkce přilnou, takže za pár vteřin vůbec nevnímáte, že byste měli něco připnutého na ruce. Do vyzkoušení tohoto jmenovaného pásku byl náš favorit jednoznačně sportovní řemínek od Nike z lehkého fluoroelastomeru s vylisovanými otvory pro větší vzdušnost.

  • Měkký, prodyšný a lehký provlékací sportovní řemínek Nike je navržený pro sport a prodává se v barvách nové řady běžeckých bot Nike. Má provlékací zapínání, které se dá rychle a snadno utáhnout. Hustě tkaná oka na vnitřní straně dvouvrstvé nylonové tkaniny jemně přiléhají k pokožce a odvádějí vlhkost. A vysoce odolné příchytky na rubové straně pevně drží. Stejně jako všechny řemínky k Apple Watch, i tenhle se dá připojit k libovolnému pouzdru stejné velikosti.

Úplný opak v pohodlnosti je nylonový řemínek např. Pride Edition, ten je naopak na zápěstí až ostrý, ale jako volnočasová stylovka vypadá skvěle a živě. Takže to není nic, co by se nedalo přežít, ale na delší nošení to není.

  • Každý řemínek je utkaný z více než 500 nylonových vláken do jedinečného barevného vzoru. Propletením čtyř vrstev tkaniny pomocí monofilů vzniká odolný řemínek, který se příjemně nosí. Stejně jako všechny řemínky k Apple Watch, i tenhle se dá připojit k libovolnému pouzdru stejné velikosti.

Mezi pohodlné řemínky se rozhodně řadí i kožený řemínek označovaný jako Benátská useň. Hodí se k důležitějším příležitostem, stejně jako k obleku nebo pólu.

  • Benátskou useň pro tento řemínek v italském Arzignanu ručně zpracovává koželužna s řemeslnou tradicí pěti generací a bohatou historií spolupráce s nejprestižnějšími módními značkami. Krásná oblázková textura se zvýrazňuje precizním válcováním. A díky magnetům ukrytým v jemné vlnité kůži si řemínek jednoduše ovineš kolem zápěstí a dokonale ti padne. A stejně jako všechny řemínky k Apple Watch, i tenhle se dá připojit k libovolnému pouzdru stejné velikosti.

Mezi favority řeminků na obchodní schůzky se řadí v první řadě hlavně Milánský tah. Ten je nejen příjmený na dotek, opět pohodlné zapínání na silný magnet, který rozhodně jen tak něco nepustí. Pokud váháte a máte obavu z magnetu, tak nemusíte, hodinky rozhodně z ruky nespadnou.

  • Moderní interpretace designu vyvinutého v Miláně koncem 19. století. Hladké pletivo z nerezové oceli, tkané na speciálních italských strojích, se ti ladně ovine kolem zápěstí. A protože je milánský tah plně magnetický, můžeš si ho libovolně nastavit a vždycky ti dokonale padne. Stejně jako všechny řemínky k Apple Watch, i tenhle se dá připojit k libovolnému pouzdru stejné velikosti.

Klasický silikonový pásek, který známe už od nulté generace Apple Watch z roku 2014. Silikonový povrch je příjemný i při častém nošení a jedná se o stejnou úpravu jako u silikonových krytů na iPhone, které se neodírají a na dotek jsou stále jako nové.

  • Sportovní řemínek z vysoce funkčního fluoroelastomeru je odolný, pevný a krásně hladký. Elegantně se ti ovine kolem zápěstí a příjemně sedí. A inovativní kolíčkové zapínání je dokonale pohodlné. Stejně jako všechny řemínky k Apple Watch, i tenhle se dá připojit k libovolnému pouzdru stejné velikosti.

Co by však nemělo chybět žádné dámě ve sbírce jsou kožné pásky z telecí kůže (pokud nejste vegetariánka nebo veganka).

  • Tento tradiční design podtrhuje telecí kůže, která získá časem přirozenou patinu. Vnitřní podšívka vytváří zajímavý barevný kontrast doplněný decentním prošitím ve stejném odstínu. Čtvercová přezka má pružinu, takže se do ní řemínek snáz vkládá. A stejně jako všechny řemínky k Apple Watch, i tenhle se dá připojit k libovolnému pouzdru stejné velikosti.

Mezi raritu v ČR a SK potom patří , ty se ovšem ČR a SK oficiálně neprodávají a nejblíže k našim hranicím je můžete koupit buď v Apple Storu ve Vídni, Drážďanech, Mnichově, Paříži nebo v módních domech, kde je přímo kamenná prodejna  jako např. Lafayette v Paříži.

Nakonec máme v redakci ještě jednu speciální edici od značky WRBLS, která se nakonec nikdy nezačala sériově vyrábět a je to velká škoda. Už ani jejich webová stránka WRBLS.com neexistuje, i když měla značka velké naděje.