Už je to 9 měsíců od chvíle, kdy Apple oznámil, že pracuje na své unikátní bezdrátové nabíječce AirPower, která měla umožnit nabíjet až tři jablečná zařízení zároveň. Od té doby jsme však o AirPower neslyšeli a Apple se o ní nezmínil dokonce ani na své WWDC konferenci, která proběhla jen před pár dny. S nabíječkou AirPower bylo představeno i bezdrátové nabíjecí pouzdro pro Apple AirPods. Stejně jako po nabíječce je ale ticho po pěšině.



Naštěstí jsou zde výrobci třetích stran, kteří dokáží situaci alespoň trochu zachránit. A jedna Taiwanská společnost – Ortex – by mohla zachránit i tento případ. Server CNET se se svými čtenáři podělil o jedinečné pouzdro pro AirPody, na které narazil letos na veletrhu Computex. Jednoduché pouzdro funguje stejně jako iPhone dock. Zevnitř má lightning konektor, který se zasune do telefonu a následně může krabičku s Airpody nabíjet. Jelikož je v krabičce zabudována cívka, je možné krabičku nabíjet bezdrátově.

Společnost Ortek se pochlubila, že úplne nabítí pouzdra i sluchátek z 0% na 100% zabere přibližně hodinu a půl a nabízí také některé způsoby ochrany, jako například ochranu proti přehřátí, nebo vysokému proudu. O ceně se však společnost zatím nepodělila. Samozřejmě nevíme kdy a zda vůbec se toto řešení vůbec někdy dostane ven. Už dnes jsou však na trhu podobné alternativy a pokud opravdu toužíte po bezdrátovém nabíjení vašich sluchátek AirPods, alespoň provizorní řešení zde rozhodně je.

Zdroj: 9to5mac.com