Sociální síť Twitter podniká další kroky k vyřešení falešných účtů – často používaných k zasílání spamu, falešných zpráv nebo zneužití – stejně jako k tvrdším činům proti trolům.



Twitter se vyjádřila: „V květnu 2018 naše systémy identifikovaly a napadly více než 9,9 milionů potenciálně spamových nebo automatizovaných účtů za týden. To činí 6,4 milionu v prosinci 2017 a 3,8 milionu v září.

V důsledku zlepšení technologií a procesů za uplynulý rok nyní odstraňujeme o 214% více účtů za to, že porušujeme naše zásady spamu meziročně.

Současně klesl i průměrný počet spamových zpráv, které jsme obdrželi prostřednictvím našeho toku zpráv – z průměru zhruba 25 000 za den v březnu na přibližně 17 000 za den v květnu. V důsledku nedávných změn jsme také zaznamenali 10% pokles spamových přehledů z vyhledávání. Tato snížení počtu obdržených zpráv znamená, že lidé se setkávají s méně spamem ve své časové ose, ve vyhledávací síti a v rámci produktu Twitter.

Noví uživatelé budou při registraci vyžadovat také potvrzení e-mailové adresy nebo telefonního čísla – i když to umožní některé výjimky.

Twitter uvádí, že vysoce sledované účty na Twitteru mohou také zaznamenat pokles počet sledovaných uživatelů, protože odstraňuje nevyžádané účty, které mají tendenci sledovat populární účty automaticky.

Zdroj: bloomberg.com, 9to5mac.com