Apple by měl pro letošní rok pracovat na revolučním bezrámečkovém iPadu, v podstatě po vzoru iPhonu X. Revoluční iPad by kromě bezrámečkového displeje měl dostat také ověřovací systém Face ID. Několik nově odhalených změn v iOS 12 nám teď ještě více potvrzuje, že nový iPad je skutečně na cestě. A také nám odkrývají, jak bude vlastně vypadat.



  1. Nová ovládací gesta
    Apple v iOS 12 pro iPady změnil ovládací gesta v uživatelském prostředí, takže jsou teď úplně stejná jako ty, která používáte na svém iPhonu X. Například – posunutí zespoda displeje nahoru už vás nepřenese do ovládacího centra a přepínače aplikací, ale na hlavní obrazovku. K tomu sice na současných iPadech slouží home button. Ten tam ale už s největší pravděpodobností dlouho nebude… Stejně tak gesto pro přístup do ovládacího centra je úplně stejné, jako na iPhonu X.
  2. Status bar
    Také status bar se dočkal aktualizace po vzoru iPhonu X. Nově se totiž čas nachází místo uprostřed, jako tomu bylo doposud, úplně vlevo. Veškeré stavové ikony se potom naopak nachází úplně napravo, takže uprostřed je volné místo. Pro co asi?

Samozřejmě, je zcela možné, že Apple tyto změny v systému přinesl jenom z důvodu, aby sjednotil své operační systémy a zjednodušil uživatelům iPhonu X používání svých iPadů. Přesto je více než pravděpodobné, že letošní iPad bude opravdu ten iPad, o kterém všichni dlouhé roky sníme. Naznačuje tomu totiž nejen tento systém, ale také spousta úniků a spekulací již před vydáním iOS 12. Jenom pro připomenutí, v minulém roce udělal Apple něco podobného. V systému iOS 11 totiž nahradil 5 teček signálu čtyřmi čárkami, které nezabíraly tolik místa. Troufám si tvrdit, že zde proběhla změna z úplně stejného důvodu.

Zdroj: macrumors.com