Správce hesel je skvělý způsob, jak zachovat vaše přihlášení. Existuje spousta důvodů, proč byste mohli chtít sdílet heslo, a Apple učinil tento krok mnohem jednodušší v novém iOS 12 Beta.



Nyní můžete sdílet hesla s jinými lidmi přímo ze Správce hesel přes AirDrop. V zařízení aktualizované na iOS 12 otevřete aplikaci Nastavení a přejděte na Hesla k aplikacím a webům. Potom vyberte přihlašovací jméno, klepněte na pole s heslem a zobrazí se volba AirDrop. Heslo může být touto formou posláno na jakékoli zařízení iOS 12 nebo macOS Mojave. Uživatelé na obou zařízeních se musí autentizovat pomocí Touch ID nebo Face ID předtím, než je heslo možné odeslat nebo uložit. Nové rozhraní API pro správu hesel (a tento sdílený systém) má zjednodušit fungování hesel na zařízeních se systémem iOS.

Apple automaticky navrhuje silná a jedinečná hesla, přičemž iOS 12 nabízí nástroje pro vytváření, ukládání a načítání hesel bez ohledu na to, kde je účet vytvořen. Nové funkce fungují v aplikacích třetích stran, jako je 1Password, stejně jako Safari. Všechna hesla budou uložena v iCloud Keychain bez ohledu na to, kde jsou vytvořena, a jsou synchronizována ve všech vašich zařízeních. V případě aplikací pro hesla třetích stran, jako je 1Password nebo LastPass, přidává společnost Apple nové rozšíření pro automatické vyplňování hesel, které umožní aplikacím pro správu hesel poskytovat hesla pro automatické vyplňování v aplikacích a Safari, čímž je mnohem jednodušší zadat heslo uložené v aplikaci 1Password nebo LastPass.

Zdroj: macrumors.com