Dva roky po vydání Pokémon Go, bude ve hře možné obchodování mezi přáteli. Společnost by měla tuto funkci začít přidávat později tento týden. Dostupná bude přes novou oblast „Přátelé“.



Ta umožňuje hráčům připojit se k přátelům v reálném životě a obchodovat s Pokémonem, sledovat jejich stav ve hře a posílat si předměty a dárky. Přátelé budou nyní sdílet s ostatními „Kódy trenérů“, které mohou zadat, aby se stali přáteli ve hře. Jakmile jste s někým přátelé, můžete provést více akcí, abyste mohli zvýšit úroveň přátelství, například posílání dárků nebo účast v bitvách s nimi. Když je tato úroveň vyšší, odemykají se různé bonusy, když hrajete společně, takže skutečně výborní přátelé, mohou získat dobré výhody, jako například bonusy za útoky.

Úrovně přátelů mohou být zvýšeny jednou za den na jednoho přítele. Pokud jste blízko vaší kamarádky (do 100 metrů) a dosáhnete úrovně trenéra 10 nebo vyšší, hra vám umožní obchodovat s Pokémony, které jste chytili. Obchody stojí Stardust, a Niantic uvádí, že jakmile se vaše úroveň přátelství zvýší, budou hráči schopni dokončit obchody mnohem levněji. Obchodování bylo jedním z chybějících funkcí Pokémon Go, o které hráči žádali po zahájení hry v červenci 2016. Na začátku roku 2017 řekl generální ředitel společnosti Niantic John Hanke, že obchodování bude brzy, dočkáme se ji ale až nyní.

Zdroj: macrumors.com