Společnost Apple včera zavedla aktualizované pokyny pro App Store, které přinášejí velmi žádanou funkci, kterou vývojáři i zákazníci chtěli mít už nějakou dobu a to zkušební dobu pro všechny placené aplikace. 



Modifikované pravidlo 3.1.1 v pokynech uvádí, že aplikace nyní mohou nabízet zkušební dobu založenou na volném čase s použitím bezplatných možností nákupu v aplikaci, která dočasně odemknou funkčnost aplikací.

Takže například budete moci v aplikaci koupit 0,00 Kč pomocí In-App nákupu, abyste odemkli bezplatnou zkušební dobu, která trvá po stanovenou dobu, obvykle několik dní až týden nebo dva. 

Díky této změně budou všechny aplikace v App Store schopny bezplatně vyzkoušet zákazníky, pokud se vývojáři rozhodnou tyto funkce implementovat. 

Před aktualizací pokynů byly bezplatná zkušební období aplikací App Store k dispozici pouze pro aplikace založené na předplatném, kde jste museli souhlasit s tím, že budete měsíčně nebo týdenně platit, abyste získali přístup k bezplatné zkušební verzi. 

Nedostatek bezplatných testů pro aplikace byl hlavní stížností jak pro iOS, tak pro Mac App Stores, a to zejména v Mac App Store, kde aplikace jsou často dražší a nabízejí rozsáhlejší funkce, které zákazníci chtějí vyzkoušet před provedením nákupu.


Zdroj: macrumors.com