App Store se svými novými pokyny konečně umožňuje testy aplikací zdarma, a to zcela zdarma i když nemá uživatel předplatné. Je to skvělý krok pro vývojáře i uživatele, ale má své mouchy, jak vysvětluje Daniel Jalkut – vývojář blogové aplikace MarsEdit pro Mac.



Testy aplikací jsou totiž chybné. Pro jejich bezplatnou zkušební verzi musí vývojáři prvně zpřístupnit svůj software a poté mohou nabízet nákupy v aplikaci, které odemknou plnou funkcionalitu. Mohou pak nabízet zdarma „předplatné“ až na 14 dní, což dává uživatelům možnost vyzkoušet si kompletní verzi dané aplikace, než se rozhodne, zda si vydělat peníze.

Někteří vývojáři tuto funkci používají již řadu let, aniž by věděli, zda ji Apple skutečně schvaluje. Jenže to není nejlepší řešení. Jalkut věří, že to může některé uživatele mást. Aplikace jsou totiž uvedeny jako volně ke stažení, ale uživatel musí informace o platbě, aby odemkl zkušební verzi. To může vést k pocitu návnady a zrady ze strany vývojáře.

Další chyby se stávají v tom, že například aplikace nejsou plně ke stažení pro všechny, nejsou hromadné nákupy nebo vadí pořadí aplikací. Podívejte se na Jalkutův blog pro více informací.

 

Zdroj: cult of mac.com