V první beta verzi watchOS 5 nebyla k dispozici Walkie-Talkie, která je jednou z klíčových nových funkcí v aktualizaci, uvedeno bylo pouze „již brzy“ ale v druhé beta verzi watchOS je aplikace Walkie-Talkie již k dispozici.



Když spustíte aplikaci Walkie-Talkie po instalaci druhé beta verze, budete moci procházet kontakty a vybrat osobu, se kterou se budete připojovat. Osoba, kterou vyberete, uslyší pípnutí na Apple Watch a pak uvidí obrazovku, která mu umožní schválit spojení.

V současné době se zdá, že při povolování spojení můžete zvolit pouze možnost „vždy povolit“. Jakmile je zavedeno obousměrné připojení, jednoduše stiskněte a podržte tlačítko pro komunikaci, stejně jako osoba na druhém konci. Konverzace jsou jasné i na dlouhé vzdálenosti.

Jsou-li vaše Apple Watch v tichém režimu, Walkie-Talkie ho ignoruje, takže stále slyšíte pípání Walkie-Talkie a příchozí hovory. Totéž platí pro režim Nerušit a Divadelní režim, ale přepínání hlasitosti Walkie-Talkie je dostupné otočením digitální korunky. Pokud je zapnuto spojení Push to talk, vy a osoba, ke které jste připojeni, můžete kdykoli chatovat, aniž by byly k dispozici další možnosti schválení. Můžete mít několik rozhovorů Walkie-Talkie najednou, přičemž každá konverzace je uvedena v aplikaci.

Zatímco Walkie-Talkie je konverzace, kterou musí druhá osoba povolit, oba uvidíte žlutou ikonu Walkie-Talkie v horní části Apple Watch.

Chcete-li vypnout konverzaci Walkie-Talkie, můžete se posunout nahoru na rozhraní aplikace Walkie-Talkie a přepnout ikonu „K dispozici“. Pokud se někdo pokusí s vámi spojit, uvidí zprávu, že jste nedostupní a obdržíte oznámení.

Chcete-li obnovit konverzaci s lidmi, můžete přepnout zpět na možnost Dostupné. Oba lidé v konverzaci se musí v aplikaci Walkie-Talkie nastavit na „Dostupné“. Walkie-Talkie a další funkce watchOS 5 budou omezeny pro vývojáře, dokud nebude vydán na podzim.

Zdroj: macrumors.com