V době, kdy se stále více zaměřujeme na „digitální zdraví“ – zajištění toho, aby používání zařízení, jako jsou telefony, neovlivňovalo naše životy – závislost na hře bude brzy oficiálně klasifikována jako nemoc.



CNN uvádí, že Světová zdravotnická organizace dnes oznamuje, že „herní porucha“ bude oficiálním termínem pro stav, který se podobá užívání návykových látek. Světová zdravotnická organizace (WHO) se chystá oznámit „herní poruchu“ jako novou podmínku duševního zdraví, která bude zařazena do 11. vydání Mezinárodní klasifikace nemocí (ICD), která bude zveřejněna v pondělí. ICD je úplný seznam onemocnění, poruch, úrazů a dalších zdravotních stavů používaných vědci a lékaři – a často zdravotními pojišťovnami, aby zjistili, zda je léčba pokrytá.

Dr. Vladimír Poznyak ze Světové zdravotnické organizace (WHO) uvedl, že pro diagnostiku jsou tři základní charakteristiky. „Jedním z nich je to, že touha zahrát si hru má přednost před ostatními aktivitami. Druhým stádiem je narušení kontroly tohoto chování,“ poznamenal Poznyak. „I když se objevují negativní důsledky, toto chování pokračuje nebo eskaluje.“

Zdroj: 9to5mac.com