Žena byla obviněna, protože se dostatečně nevěnovala řízení, když se dívala na její Apple Watch, přestože tvrdila, že právě kontroluje čas a čeká na semaforu na zelenou (prostřednictvím The National Post).



Soudce v soudním dvoru v Ontariu vyzval studentku University of Guelph, Victorii Ambrose, aby zaplatila pokutu ve výši 400 dolarů. Podle soudních dokladů byla žena pokutována poté, co si policejní důstojník všiml jak žena hledí na zařízení čtyřikrát za 20 vteřin, a pak se nerozjela, když se semafor rozsvítil zeleně. Když se přiblížil, uvědomil si, že se dívá na Apple Watch. V Ontariu je pro řidiče zakázáno mluvit, psát, vytáčet hovor nebo zasílat e-maily pomocí mobilních telefonů a jiných komunikačních a zábavních zařízení, jako jsou přenosné přehrávače médií, GPS systémy a notebooky. Předtím provincie neoznačila Apple Watch nebo jiné chytré hodinky za zakázané při řízení  motorového vozidla.

Nicméně, při posuzování tohoto případu, soudce Lloyd Phillipps odmítl její argument, že Apple Watch na jejím zápěstí splňuje výjimku pro zařízení bezpečně namontované uvnitř vozidla. „Přestože Apple Watch je menší než mobilní telefon, podle důkazů jde o komunikační zařízení schopné přijímat a vysílat elektronická data. Zatímco je připojen k zápěstí obžalovaného, ​​není jiným zdrojem rozptýlení, než je mobilní telefon.“ Bezpečnostní testy provedené v USA v roce 2015 dospěly k závěru, že používání chytrých hodinek při jízdě je nebezpečnější než používání telefonu.

Zdroj: macrumors.com