Dnešní úniky informací o nadcházejícím „iPhonu X Plus“ s 6,5″ OLED displejem nám napověděly, že toto zařízení bude disponovat displejem s rozlišením 2688 x 1242 při hustotě okolo 450 pixelů na palec. Nově vytvořený prostor umožní provozovat aplikace v landscape rozložení podobně, jako to známe z iPadů.



Něco takového nabízí například již dnešní Plus modely iPhonů. iPhone X nic takového nenabízí kvůli menší použitelné části displeje. Větší iPhone X by to ale rozhodně podporovat mohl a téměř s jistotou můžeme říci, že bude. Potvrdila to totiž brazilská vývojářská stránka iHelpBR. Vývojáři byli schopni tuto funkci odhalit z nejnovější bety iOS 12 a vývojářského softwaru Xcode.

Když totiž vyzkoušeli iOS Simulator s rozlišením 2688×1242 s hustotou 458ppi, zjistili, že mnoho nativních aplikací, jako například Mail, kontakty, kalendář, akcie, a mnoho dalších, již přesně tuto velikost displeje v landscape rozložení podporuje. Cílem Applu je využít větší prostor displeje užitečně. Na to, jak bude landscape rozložení vypadat na větším 6,5″ OLED „iPhonu X Plus“ se můžete podívat níže.

Zdroj: macrumors.com