Pamatujete si kauzu, kdy Apple údajně zpomaloval starší iPhony, aby je znevýhodnil a donutil zákazníky nakupovat nové dražší modely? A to, že Apple prohlásil, že se Apple snažil urychlit výkon těchto telefonů, neboť měli starší chemické baterie? Tato kauza, leč se to zdá už jako moc, má dohru.



Tento týden podala skupina 78 zákazníků hromadnou žalobu, v níž stojí, že Apple úmyslně zpomaloval iPhony staršího data, aby donutil zákazníky přejít na novější iPhony. Tato skupina označuje akt jako „jeden z největších podvodů na spotřebitele v historii“.

Celá stížnost je náročná a podrobná, ale jde o to, že Apple údajně zpomalil starší iPhony jako součást marketingu o tom, jak získat další peníze. Díky tomu Apple také čelí žalobě pro porušení zákona o ochraně spotřebitelů v Kalifornii a dalších zákonů.

Celý případ povede čestný soudce Edward J. Davila. Žalobci se nacházejí po celé USA a jde o přístroje iPhone 5 a  iPad Air, iPad Pro a iPad mini. Není zcela jasné, proč jsou zahrnuty iPhony 5 a iPady, neboť ty nikterak ovlivněny nebyly, a tak se nabízí otázka, zda nejde jen o snahu pošpinit značku Apple.

 

Zdroj: macrumors.com