Společnost Adobe uvede v roce 2019 plnou verzi Photoshopu pro iPad, jak tvrdí Mark Gurman a Nico Grant. Zpráva tvrdí, že Adobe připravuje aplikaci na svojí výroční kreativní konferenci MAX v říjnu. Vedoucí softwaru Creative Cloud společnosti Adobe Scott Belsky potvrdil, že společnost pracuje na novém platformovém provedení Photoshopu a dalších aplikacích, ale odmítla specifikovat načasování do funkčního provozu.



Adobe již nabízí řadu společných aplikací pro Photoshop na iPhone a iPad, včetně Photoshop Fix pro základní retušování, Photoshop Express pro základní úpravy fotografií a vytváření koláže, Photoshop Sketch pro kreslení a malování a Photoshop Mix pro vytváření vícevrstvých obrázků.

Očekává se, že plná verze nabídne širší škálu nástrojů, které uživatelům umožňují spustit projekt na Mac/Windows a pokračovat v úpravách na iPadu nebo naopak. O aplikaci se říká, že má rozhraní pro mobilní zařízení, jako součást revize architektury, která se rozšíří i na další aplikace Adobe, jako je Illustrator. 

Aplikace pravděpodobně bude pojmenována jako Photoshop CC for iPad a pravděpodobně bude ke stažení zdarma, ale stejně jako již dostupná Lightroom CC for iPad, pravděpodobně bude vyžadováno 9,99 dolarů na předplatné Creative Cloud pro přístup k celé sadě funkcí a synchronizaci s Photoshopem v Macu/Windowsu. 

Photoshop CC by soutěžil s dalšími aplikacemi pro úpravy fotografií na iPadu, včetně společností Affinity Photo, Pixelmator a Snapseed.

Zdroj: bloomberg.com