Apple dnes nasadil druhou veřejnou beta verzi iOS 12 a tvOS 12. Veřejní testeři, kteří se zaregistrovali do testovacího programu společnosti Apple, obdrží aktualizaci po instalaci správného profilu na zařízení se systémem iOS 12 a na Apple TV v části Aktualizace softwaru – Systém.



Nová beta verze iOS 12 obsahuje změnu designu aplikace Mapy. Upravená aplikace zobrazuje přesněji listy, bazény, budovy, cesty pro chodce a další prvky mapy a přináší zlepšení provozu, jízdních podmínek v reálném čase, stavby a další.

Beta verze také obsahuje nové rozhraní pro aplikaci Diktafon, přemístěné nastavení služby Sdílení polohy, možnost vymazat všechna upozornění na iPadu pomocí dlouhého stisku. Dále také představuje Skupinový hovor ve FaceTime, nové animoji a funkci Memoji, která je navržena tak, aby vám umožnila vytvořit osobní animoji, která bude vypadat stejně jako vy.

V aplikacích FaceTime a Zprávy mohou být použity symboly Animoji i samolepky. Nová funkce Screen Time pomáhá uživatelům upravit si čas strávený se zařízením. Existují možnosti, jak omezit čas v aplikaci, a Screen Time také obsahuje komplexní nástroje rodičovské kontroly. Nová funkce Nerušit usnadňuje správu oznámení, stejně jako interaktivní možnosti oznámení a seskupování oznámení. Siri byla vylepšena pomocí Siri Shortcuts, funkce navržené tak, aby dovolila pracovat s aplikacemi třetích stran, a Siri je také chytřejší a schopnější poskytovat informace o motorsportu, jídle a celebritách.

tvOS 12 zavádí dlouho očekávanou podporu Dolby Atmos a až bude oficiálně vydána, což by mělo být tento podzim, iTunes bude domovem největší sbírky filmů podporovaných Dolby Atmos.  tvOS 12 obsahuje funkci, která umožňuje zákazníkům kabelové televize sledovat živé kanály a programy na vyžádání, na které mají nárok prostřednictvím kabelového předplatného. Tato funkce bude omezena pouze na uživatele služby Charter Spectrum, ale Apple plánuje v budoucnu rozšířit nabídku na další poskytovatele. Mezi další funkce tvOS 12 patří schopnost automatického vyplňování hesel z iPhone. tvOS 12 bude vydána tento rok na podzim a až do té doby bude omezena na vývojáře a veřejné beta testery, protože Apple stále řeší chyby a další problémy.

Zdroj: macrumors.com