Podle Digital Music Newsspolečnost Apple se svojí streamovací službou Apple Music překročí počet předplatitelů Spotify v USA. Tak informuje významný anonymní distributor několika hudebních služeb, kam patří Apple Music, Spotify, Tidal, Sirius XM a další.



Mezi hlavní streamovací služby patří, jak Apple Music, tak Spotify a mají v USA více než 20 milionů předplatitelů, přičemž Apple má nyní „před sebou“ čísla počítající s „20 miliony plus“. Přesný údaj byl na žádost zdroje údajně odmítnut k ochraně důvěrnosti. 

V únoru, psal The Wall Street Journal, že Apple je pro americké zákazníky zajímavější než Spotify. Míra růstu předplatitelů má Spotify 2 procenta a Apple Music 5 procent. Na základě těchto informací bylo publikováno, že Apple Music v létě překoná svého největšího rivala Spotify.

Apple před pár dny překonal svůj jednodenní streamovací rekord Drake albem Scorpion, které dosáhlo 170 milionů přehrání za prvních 24 hodin dostupnosti. Spotify nedokázalo držet krok s Apple Music a to i když máš o Spotify o 120 milionů více odběratelů.