Společnost Apple pravidelně čelí žalobám patentových trolů – společnostem, jejichž jedinou činností je koupit patenty a poté žalovat společnosti za údajné porušení.



Zpráva ze včerejška se týkala funkce „Nerušit“ zavedené v iOS 11 a dnes se objevila nová zpráva o tom, že Siri porušuje obdobně zakoupený patent. Advanced Voice Recognition Systems, Inc. (dále jen „AVRS“) oznámila, že podala žalobu u amerického okresního soudu Northern District v Arizoně proti společnosti Apple za porušení US patentu č. 7,558,730 s názvem „Rozpoznávání řeči“ (‚730 Patent).

Stížnost tvrdí, že Siri, inteligentní asistent, který mimo jiné poskytuje rozpoznávání hlasu a který je součástí mnoha produktů Apple, jako je iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, HomePod a softwarů iOS, macOS, watchOS a tvOS porušují patent ‚730. Samotný patent je napsán v obvyklém jazyce, který očekáváte při takových funkcích, ale nezdá se, že by na Siri měl velký vliv. Patent uznává, že rozpoznávání řeči není nic nového a dále popisuje výzvy používání systémů jako je Dragon Dictate v podnikových prostředích, které používají širokou škálu často nekompatibilních systémů.

Zdroj: 9to5mac.com