Nová zpráva od společnosti Curbed Los Angeles potvrzuje plány Apple přeměnit zanedbané divadlo v centru Los Angeles. Tato zpráva je také potvrzená pracovním povolením podaným u městského oddělení stavebnictví a bezpečnosti.



Zatímco zprávy o přítomnosti Apple Store v centru Los Angeles se objevily už v roce 2015, obsahovaly jen málo konkrétních důkazů. Zpráva v roce 2016 a pak další v roce 2017 uváděla, že Apple má již uzavřenou dohodu. Divadlo, postaveno v roce 1927, bylo první zvukové divadlo v LA, stejně jako první s moderní klimatizací. Přestože stavba, poté co byla po nějakou dobu opuštěna, chátrá, struktura ještě obsahuje mnoho působivých architektonických detailů včetně původní věžičky a velkolepého tvaru interiérů.

Apple již dlouhou dobu upřednostňuje pečlivá restaurování významných kulturních památek po celém světě. V současné době obnovuje bývalou knihovnu Carnegie Library ve Washingtonu DC a začátkem tohoto roku otevřel ve Vídni zbrusu nový Apple Store. Dnešní zpráva uvádí, že povolení společnosti Apple mimo jiné výslovně vyzývá k odstranění a nahrazení stávající galerie v mezipatře.

Zdroj: 9to5mac.com