Apple představí hlavní aktualizaci softwaru pro HomePod, která by mohla výrazně změnit způsob používání inteligentního reproduktoru. Mezi funkce, která brzy přijde, je schopnost telefonovat, přeložit text a mnoho dalšího.



Podle iGeneration budete moci používat HomePod pro telefonování, přijetí hovoru, opakované vytáčení čísla, prohledávání hovorů, poslech zpráv ve vaší hlasové schránce nebo pro tísňové volání. Není zcela jasné, zda bude podporováno FaceTime, i když je to velmi pravděpodobné. Dále se očekává, že Apple přidá schopnost vyhledávat skladbu na základě textů. Tato funkce přichází i do iOS 12. Společnost iGeneration také očekává, že inteligentní reproduktor společnosti Apple získá více informací o potravinách, výživě a veřejnosti.

Také bude snazší přepínat síť Wi-Fi, pokud je inteligentní reproduktor zapnutý. Pokud je váš iPhone v jiné síti, přepnutí HomePodu do nové sítě bude nyní bezproblémovým procesem. V současné době je nutné resetovat zařízení tak, aby se změnily informace o síti. Nakonec vám tato aktualizace pomůže dokonce i najít váš iPhone. Zdá se tedy, že je Apple připraven učinit HomePod mnohem užitečnější, než dosud je. Je pravděpodobné, že aktualizace bude vydána na podzim společně s iOS 12.

Zdroj: idownloadblog.com