Apple vydal 3. veřejnou beta verzi systému iOS 12 a tvOS 12. Tyto systémy vyšly 2 týdny po druhých beta verzích. Beta testeři, kteří se zaregistrovali do testovacího programu společnosti Apple, obdrží po instalaci správného certifikátu na zařízení se systémem iOS 12 upozornění na novou verzi.



Nová beta verze iOS 12 přináší nové problémy s časem Čas u obrazovky, App Store a Siri zkratky, podle poznámek k vydání beta verze původně pro vývojáře. Aplikace v App Store se nemusí správně stahovat, data z obrazovky nemusí být synchronizována mezi zařízeními a aplikace Syri zkratky nemusí pracovat správně v aplikacích CarPlay a HomePod, stejně jako v případě, že je zařízení uzamčeno. Mobilní stavový řádek na zařízení iPhone X může být také nepřesný. 

tvOS 12 zavádí dlouho očekávanou podporu pro Dolby Atmos a tvOS 12 bude spuštěné v letošní podzim, iTunes bude domovem největší sbírky filmů podporovaných Dolby Atmos. Stejně jako při spuštění 4K HDR, bude předtím zakoupený obsah upgradován tak, aby zahrnoval Dolby Atmos na všechny podporované tituly zdarma. 

Jak aktualizovat systémy?

iOS aktualizace:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS aktualizace:

  • Mac App Store > Aktualizace

watchOS aktualizace:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být neustále připojeny k nabíječce, zároveň musí mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu přes Wi-Fi nebo Bluetooth.

tvOS aktualizace:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru