Společnost Apple představila některé vylepšení způsobu, jakým lze spravovat oznámení z různých aplikací, což uživatelům umožňuje snadněji snížit čas, kdy by se rozptýlili pohledem na obrazovku.



Jedna z těchto nových funkcí se nazývá Instant Tuning (Rychlé ladění), což vám umožní rychle upravit budoucí chování oznámení o aplikaci, kdykoli se objeví na uzamčené obrazovce nebo v oznamovacím centru. Zde je návod, jak ji co nejvíce využít.

Jak používat funkci Instant Tuning v systému iOS 12

  • Při příštím zobrazení upozornění v Oznamovacím centru nebo na uzamčené obrazovce přejeďte  prstem doleva a potom na možnost Spravovat. Pokud vaše zařízení podporuje 3D Touch, stisknte upozornění a potom klepněte na tři body v pravém horním rohu oznámení.

  • Na obrazovce se objeví vyskakovací okno Správa oznámení se dvěma možnostmi modrých tlačítek. Možnost Tichý zajistí, že budoucí upozornění z této aplikace budou zobrazeny pouze v Oznamovacím centru (k nimž přistupujete tak, že přejdete dolů z horní části obrazovky zařízení).
  • Všimněte si, že volba této možnosti znamená, že upozornění se již nezobrazí na uzamčené obrazovce a na jiných obrazovkách se nezobrazí žádná upozornění. Tato možnost také vypíná všechna zvuková upozornění nebo vibrace nastavená pro přidruženou aplikaci.
  • Pokud klepnete na tlačítko Tichý a poté se rozhodnete, že toto nastavení chcete změnit, otevřete stejným způsobem rozbalovací nabídku Správa oznámení a klepněte na tlačítko pro obnovení předchozích nastavení.

  • Druhá možnost, Vypnout úplně zakáže všechna oznámení pro příslušnou aplikaci. Klepněte na toto tlačítko a budete vyzváni k potvrzení.
  • Pod dvěma velkými modrými tlačítky se nachází tlačítko Nastavení, které vás nasměruje k jednotlivým možnostem oznamování jednotlivých aplikací, které jsou zpravidla přístupné prostřednictvím hlavní aplikace Nastavení.
  • Odtud můžete upravit, kde se mají zobrazovat upozornění (pokud vůbec), povolit nebo zakázat zvuky a odznaky, vybrat možnosti náhledu upozornění (Vždy, když je odemčeno, nikdy) a zvolit, jak mají být oznámení seskupována (Automaticky, Podle aplikace, Vypnuto).
Zdroj: macrumors.com