CNBC obdržel krátké, ale fascinující video o největší sbírce prototypů Apple. Mnoho z nich je uloženo v průhledném pouzdře, včetně originálních Macintosh, Color Macintosh, Newton a Macintosh Portable.



Mezi další prototypy patří Macintosh TV, vývojářská edice LISA, iPady a iPhony. Hap Plan řekl CNBC, že zahájil svoji sbírku náhodně, když si koupil prototyp Macintosh, aniž by si uvědomil, co to je. Hap má více než 250 zařízení a prodává duplikáty, aby získal více peněz. Macintosh nedávno prodal za cenu 22 600 dolarů, zatímco druhý prodal za více než 16 000 dolarů. Nicméně, ne všechny jeho eBay prodeje jdou stejně hladce.

„Měl jsem na eBayi prodej vývojářské edice LISA za pouhých 100 000 dolarů. Následně byl odstraněn a bylo mi řečeno, abych kontaktoval jednoho z právníků společnosti Apple. Nejsou příliš ochotni mít prototypy k prodeji na stránkách obchodu s elektronikou.“ Plan ale říká, že mu nejde o peníze, jde o udržení zařízení v bezpečí. Chce spolupracovat s muzeem, aby zobrazil svou sbírku. Podívejte se na níže uvedené video.

https://www.youtube.com/watch?v=PY0yGDUTEzI

Zdroj: 9to5mac.com