Rozbití skla u iPhonu není příjemnou záležitostí a uživatel tak může v případě autorizované opravy sáhnout poměrně hluboko do své peněženky. Na trhu je proto hned řada produktů, které mají za cíl telefon ochránit. Německá novinka v podobě airbagu vás ale překvapí.



Dvacetiletého studenta  Philipa Frenzela pravděpodobně štvala představa, že bude muset tvrzená skla po každém pádu měnit. Přišel proto s vlastním nápadem, kterým je airbag pro telefon.

Jde o speciální kryt, který se až tolik od ostatních neliší. V případě, že telefon spadne na zem, z krytu po obou stranách vystřelí nožičky. Na ty následně telefon spadne. Vynálezce netajil ani to, že původně chtěl opravdu využít pěnu či podobnou směs, kterou by se produkt ještě více klasickému automobilovému airbagu podobal. Nakonec ale zvítězila tato možnost, právě díky možnosti znovupoužití.

O vynálezu se postupně dozvídá celý svět a mladý student tak nezůstává pouze v německých mediích. Jasným příkladem je i Twitter, jde je příjmení vynálezce hojně sdílené.

Zdroj: novinky.cz