MacBook Pro s Retina displejem v roce 2012 způsobil značnou revoluci, ale bohužel po méně než šesti letech končí, stejně jako podpora Applu pro toto zařízení. Autorizovaný servis Applu bude poskytovat služby pro tyto modely už pouze v Turecku a Kalifornii, kde to vyžaduje zákon.



Tento notebook od Applu byl častou chválou v mnoha recenzích, které skvěle známkovali MacBook Pro s Retina displejem pro jeho kombinaci funkčnosti a přenositelosti.

Představení v roce 2012, bylo necelý rok poté, co zemřel Steve Jobs, ten považoval tento produkt za špičku počítačů Mac.

Apple by měl stále odpovídat na otázky týkající se systému MacOS a být schopen v případě potřeby provádět odstraňování potíží v softwaru. Webová stránka společnosti Apple už neuvádí v seznamu Late 2012 modelu MacBook 13 s Retina displejem, který vyšel v říjnu 2012. Pouze 15″ model, který byl vydán v červnu 2012, nese ještě označení podpory.

MacBook Pro, přestože byl tenčí, měl řadu možností pro připojení, včetně dvojice portů Thunderbolt a USB-A, portu HDMI, slotu pro SD karty, a napájecí adaptér MagSafe, který se při přetahování bezpečně odlomí.

I / O MacBook 2012 s Retina displejem

Pro srovnání, model MacBook Pro 2016 a novější má dva nebo čtyři porty Thunderbolt 3, v závislosti na modelu, který může dodat napájení, USB, DisplayPort, HDMI a VGA přes jediný kabel. Apple to vyměnil za porty USB-A a HDMI porty, čtečku SD karet a MagSafe z notebooku. 

I / O MacBook 2016 a novější

Zdroj: macrumors.com