Společnost Microsoft pravděpodobně pracuje na vydání aplikace Movies & TV pro zařízení iOS, podle Windows Central. Aplikace umožní uživatelům přehrávat filmy a televizní pořady zakoupené v obchodě Microsoft.



Nyní je k dispozici pouze v systémech Windows 10, Xbox a Windows 10 Mobile a společnost Microsoft ji zřejmě touží přenést i na konkurenční platformy, aby poskytla uživatelům více důvodů nakupovat ze svého videoobsahu. Zatímco většina lidí se přesunula do služeb, jako je Netflix, stále existuje spousta obsahu, který není okamžitě nebo vůbec k dispozici pro streamování. Spousta lidí nakupuje digitální filmy a televizní obsah a společnost Microsoft má obrovský obchod, o němž neví mnoho lidí, protože pro jejich telefon není aplikace.

Zdá se však, že společnost Microsoft nyní pracuje na uvedení své služby pro iOS nebo Android, podle zdrojů, které jsou s touto věcí obeznámeny. Microsoft minulý rok ukončil službu Groove Music, což vedlo mnoho lidí k předpokladu, že stejný osud zasáhne i její aplikaci Movies & TV. Microsoft se domnívá, že je vhodné přenést některé oblíbené aplikace, jako je Edge a Windows Launcher, na iOS a Android a zdá se, že společnost počítá s aplikací Movies & TV také. Aplikace je ale stále nedokončená.

Zdroj: macrumors.com