V iOS 12 společnost Apple představila některé nové funkce v aplikaci Fotky, jejichž cílem je usnadnit vyhledávání a sdílení  vašich fotografií. Zde je návod, jak tuto aplikaci co nejvíce využít.



Nejvýznamnější novinkou v aplikaci Fotky je nová karta Pro vás, která nahrazuje starou kartu Vzpomínky.

Karta pro vás: Návrhy pro sdílení

V horní části karty Pro vás je místo, kde se zobrazí nejnovější návrhy pro sdílení. Pokud aplikace někoho rozpozná na fotografii, zeptá se, zda s ním chcete tuto sbírku sdílet, v opačném případě se zobrazí možnost Sdílet s přáteli. Skvělá věc sdílení fotografií v systému iOS 12 spočívá také v tom, že pokud mají vaši přátelé nějaké fotky, které pocházejí ze stejné události, času nebo místa, budou také vyzváni, aby je s vámi sdíleli.

Klepněte na kartu Návrhy pro sdílení a budete přesměrováni na obrazovku, kde si můžete vybrat fotky, které chcete sdílet. Klepněte na položku Vybrat a potom klepněte na libovolné fotografie, které chcete přidat. Zvolte Další pro výběr kontaktů kam chcete fotky sdílet. Po dokončení klepněte na položku Sdílet ve Zprávách.

Karta pro vás: Vzpomínky

Ihned pod položkou Návrhy pro sdílení najdete vzpomínky, na kterých jsou vybrány různé fotografie a videa, které jste v minulosti vybrali do konkrétních sbírek vzpomínek. Klepněte na vzpomínky a uvidíte seznam všech fotografií a videí zde obsažených. Kepnutím na možnost Zobrazit více zobrazíte  geografickou polohu pořízených snímků, další fotografie a související vzpomínky, které by vás mohly zajímat.

Všimněte si, že klepnutím na možnost Vybrat na této stránce a odstraněním fotografie je nejen odstraněna ze vzpomínek, ale také ji odstraníte z knihovny iPhonu a iCloudu. Poslední dvě možnosti v dolní části obrazovky umožňují si vzpomínku oblíbit nebo ji trvale smazat. Pokud vaše zařízení podporuje technologii 3D Touch, můžete také stisknout libovolnou vzpomínku na kartě Pro vás, abyste získali náhled jejího obsahu, a pak ji přetáhnout prstem nahoru, chcete-li ji přidat do oblíbených vzpomínek, vymazat nebo ji zablokovat.

Karta pro vás: sdílená aktivita alba

Ve spodní části karty Pro vás je libovolná sdílená aktivita alba související s vaším účtem iCloud.

Zobrazí se zde seznamy alb, které jste sdíleli, stejně jako alba, která s vámi sdílí ostatní uživatelé. Odtud můžete prohlížet fotky a videa, číst komentáře nebo přidat vlastní.

Jak používat rozšířené vyhledávání

V iOS 12 je funkce Vyhledávání fotografií na kartě Hledat inteligentnější než dříve, takže je snadnější najít nejrelevantnější fotografie z událostí, lidí nebo míst.

Zdroj: macrumors.com