Jednou z nových funkcí pro rozšířenou realitu v systému iOS 12 je Measure, kterou Apple navrhl, aby vám usnadnil měření různých objektů v reálném světě pomocí 3D prostorových detekčních technik.



Jak provést měření objektu v aplikaci Measure

  • Otevřete aplikaci Measure.
  • Postupujte podle pokynů na obrazovce a pohybujte iPhonem kolem místnosti tak, aby získal rozměry různých objektů.

  • Jakmile je kalibrován, uvidíte bílou tečku v kruhu, pak jste připraveni začít měřit.
  • Chcete-li provést měření, umístěte bílý bod na roh objektu a pak stisknutím tlačítka + vytvořte počáteční bod.
  • Z počátečního bodu posuňte iPhone na druhý okraj objektu.

  • Dalším stisknutím tlačítka „+“ získáte konečné měření.

Tuto metodu můžete používat k získání rozměrů různých objektů ve vaší místnosti s možností nastavení více počátečních bodů v případě potřeby. Chcete-li počáteční body vymazat a kdykoli začít znovu, klepněte na tlačítko „Vymazat“.

Po dokončení všech měření klepněte na bílé tlačítko fotoaparátu, abyste vyfotili fotografii, která zobrazí všechna měření.

Můžete také klepnout na šipku v měření, abyste získali vyskakovací okno s aktuálními údaji, které můžete zkopírovat a vložit do jiné aplikace, například do Zpráv nebo Poznámek.

Automatické zjišťování měření

U některých objektů ve tvaru čtverce, které aplikace Measure zjistí, bude detekován rozměr automaticky. Chcete-li získat automatické měření, zvolte čtvercový nebo obdélníkový objekt a podržte iPhone před ním.

Pokud se chystáte provést automatické měření, uvidíte žlutý čtverec, na který pak můžete klepnout a získat rozměry. Pokud nechcete provést automatické měření, budete muset klepnout pro kreslení jednotlivých řádků.

Přesnost

Přesnost aplikace Measure závisí silně na přesnosti umístění počátečních bodů. Je to skvělé řešení pro rychlé měření, abyste získali představu o velikosti, ale kde jsou vyžadována přesná měření, je pravděpodobně nejlepší zdvojnásobit přesnost pomocí běžné metody měření.

Funkce Level

V iOS 12 je v aplikaci Measure také domovská funkce Level, která vám umožní používat iPhone k zjištění, zda je povrch vyrovnaný. Před iOS 12 byla funkce Level v aplikaci Compass, takže není nová, je pouze přemístěná.

Chcete-li ji použít, klepněte na Level, která se nachází v dolní části Measure. Držte iPhone v orientaci na výšku nebo na šířku a vyvažte jej na objektu.

Zdroj: macrumors.com